יהודים שביקשו זכויות על הסיסמה האנטישמית: "לא יפיקו תועלת"
עו"ד ג'רמי נייט והסטודנט ג'ואל אקרמן פנו למשרד הסימנים המסחריים בארה"ב בבקשה לרשום זכויות על "מהנהר ועד הים, פלשתין תהיה חופשית" ● נייט ל"ישראל היום": "מקבלים תגובות חיוביות"
דור מלול, ארה"ב
"אנחנו מקבלים תגובות חיוביות מישראל, שמלמדות כי היהודים עומדים זה לצד זה, לא משנה היכן הם נמצאים בעולם", כך אומר ל"ישראל היום" ג'רמי )ירמי( נייט, עורך דין יהודי מפלו רידה. לפני כשבועיים החליטו נייט וסטודנט למשפטים בשם ג'ואל אק רמן להילחם באנטישמיות בדרך יצירתית במיוחד: לרכוש זכויות על הסיסמה הפוליטית "מהנהר ועד הים, פלשתין תהיה חופשית".
רקע קצר: בסיסמה הזו אפשר להיתקל בהפגנות פרו פלשתיניות ברחבי העולם, מודפסת על חולצות, ולעיתים גם נאמרת בידי נבחרי ציבור - כמו שקרה עם חברת בית הנבחרים הדמוקרטית ממישיגן רשידה טליב, שהקונגרס נזף בה בעקבות כך.
המימון מדשדש
אלא שייתכן שבעוד כשנה, המעוניינים להשתמש ב"מהנהר
ועד הים" יצטרכו לבקש אישור מאקרמן ומנייט, מייסד פירמת עריכת הדין נייט. לאחרונה הגישו השניים למשרד הפטנטים והסימנים המסחריים של ארה"ב בקשה לרכוש זכויות על הסיסמה הטעונה. הם
פתחו בקמפיין מימון המונים שיוכל לסייע להם במהלך התקדימי, אך נכון לעתה לא הצליחו לגייס סכום משמעותי מתוך יעד של 100,000 דולר. עם זאת, הם ממשיכים לעבוד על הבקשה, ואף גייסו לשורותיהם עורכי דין נוספים. "המטרה שלנו היא למנוע מאותם אנשים, חברות וארגונים, להפיק תועלת מביטוי שקורא לרצח יהודים", אמר לאחרונה נייט, "אעשה כל מה שביכולתי החוקית כדי למנוע את זה".
אקרמן ונייט בחרו שלא להתראיין לכלי תקשורת מחשש לפגיעה בהליך המשפטי המתקיים, אך ל"ישראל היום" הסכים האחרון לומר: "עורכי דין רבים מרחבי המדינה פנו אלינו כדי להצטרף לצוות המשפטי שעובד על הבקשה. אני חושב שבארה"ב רוב האוכלוסייה, בייחוד נציגי הממשל, מבינים שהביטוי הזה משמש קריאה לפעולה שתוביל לקץ מדינת היהודים. ממה שאני רואה, מדינות אחרות בעולם מביעות יותר סובלנות כלפי השימוש בביטוי הזה, אף שמדובר בדברי שטנה".
יותר ממניע אחד
את המניע לרכישת הזכויות על הסיסמה נייט מסרב לחשוף, ככל הנראה לנוכח ההליך המשפטי המתקיים, אבל מבהיר שמניעת השימוש בו לצורך הפצת שנאה כלפי יהודים אינה הסיבה היחידה, אף שיש לה חשיבות אישית עבורם. אפשר לשער כי המהלך של נייט ואקרמן יוביל גם לפעולות מנע ולצעדים משפטיים מצד גורמים אנטי ישראליים. נייט מודה כי הם מצפים לכך "מכל כיוון אפשרי".
הליך האישור של רישום פטנט בארה"ב יכול להימשך בין שנה לשנה וחצי. לדיונים בבקשה מצטרפים שיקולים וקריטריונים משפטיים רבים, וגם אם היא תאושר, ייתכן שתלווה בסייגים ובמגבלות מסוימות, כמו שימוש במוצרים ספציפיים ולתקופת זמן מסוימת.
עו"ד נייט: "בארה"ב רוב האוכלוסייה, ובייחוד נציגי הממשל, מבינים שהביטוי הזה משמש קריאה לפעולה שתוביל לקץ מדינת היהודים"
עַמוּד רִאשׁוֹן
he-il
2023-12-05T08:00:00.0000000Z
2023-12-05T08:00:00.0000000Z
https://digital-edition.israelhayom.co.il/article/281861533273070
Israel Hayom
