עיתון ישראל היום

יוסי שטרית

סירים לשבת

צילום וסטיילינג: אסף קרלה

שלושה מתכונים מנצחים להכנת דגים בבית בתוך 20 דקות, באחריות. אל דאגה, הם עובדים גם עם טופו או עוף

יש ימים כאלה, שבהם בא לי שהכל יתנהל בצורה איטית. בא לי לקום בבוקר לאט, לשתות את הקפה של הבוקר לאט, להסת דר לאט, להתארגן לאט, ללכת לקניות לאט, לעשות סידורים לאט, הכל - לאט.

ביום כזה אני צריך מתכונים בלי הרבה מאמץ, אבל גם שיהיו טעימים ומרשימים. הרי "לאט" זה מוד של רוגע, של שלווה, של כיף והנאה. להתפנק ולפנק - אבל לאט.

אני ממש ממליץ לכם מדי פעם לקחת בוקר שישי רגוע מכל השגרה הסואנת שלנו, גם אם אתם מארחים חברים או משפחה. נכון, מצד אחד כל השבוע עובדים מבוקר עד ערב, נותנים את הלב והנשמה בעבודה, עומדים בפקקים, דואגים לילדים, מנסים לרצות את כולם ורק מפנטזים על הרגע שבו יגיע סוף השבוע. אבל מצד שני, כשהוא סוף סוף מגיע, אנחנו לא באמת מצלי חים לנוח. במיוחד משום כך שלושת המתכונים הבאים מצריכים רק קפיצה קטנה לסופר ו 20 דקות של בישול.

בכל המתכונים אפשר להשתמש בדג לברק, מפו לט וחתוך לרבעים, אבל גם כל דג אחר יכול לה תאים. לא אוהבים דגים? לא נורא, בכל המתכונים אפשר להחליף את הדג בנתחי עוף או אפילו בטופו. ושיהיה סוף שבוע רגוע!

דג ברוטב עגבניות וחצילים

החומרים:

• 1 דג טרי )לברק או כל דג אחר(, מפולט וחתוך לרבעים

• 4 עגבניות

• 2 חצילים

• 4 שיני שום, חצויות

• 4 כפות שמן זית

• 1/2 פלפל אדום חריף, פרוס

• חופן עלי בזיליקום

• מלח

.1 טוחנים את העגבניות בבלנדר. .2 פורסים את החצילים דק, חוצים כל עיגול ומטגנים.

.3 מטגנים במחבת או בסיר רחב את השום עם שמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את הפלפל החריף ואת העגבניות הטחונות, מתבלים במלח ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות.

.4 מוסיפים את פרוסות הדגים ומבשלים עוד 10 דקות.

.5 מוסיפים את החצילים ואת עלי הבזיליקום, מבשלים עוד כ 2 דקות ומגישים.

דג ברוטב קארי ירוק וברוקולי החומרים:

• 1 דג טרי (לברק או כל דג אחר), מפולט וחתוך לרבעים

• 3 שיני שום, קצוצות

• 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

• 1/2 גבעול למון גראס, קצוץ

• 4 כפות שמן זית

• 2 כפות מחית קארי ירוק

• 1 קופסה או פחית קרם קוקוס

• 1 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים

• חופן עלי כוסברה

.1 מטגנים במחבת או בסיר רחב את השום, הג'ינג'ר והלמון גראס עם שמן הזית במשך כדקה וחצי.

.2 מוסיפים את מחית הקארי וממשיכים לטגן עוד כדקה.

.3 מנמיכים ללהבה נמוכה, מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב ומבשלים במשך 10 דקות.

.4 מוסיפים את פרוסות הדגים והברוקולי, ומבב שלים עוד כב21 דקות.

.5 מפזרים מלמעלה את עלי הכוסברה ומגישים.

דג ברוטב קארי אדום, בצל ירוק ובוטנים החומרים:

• 1 דג טרי (לברק או כל דג אחר), מפולט וחתוך לרבעים

• 3 שיני שום, קצוצות

• כפית ג'ינג'ר קצוץ

• 1 פלפל אדום חריף, פרוס דק

• 4 כפות שמן זית

• 2 כפות מחית קארי אדום

• 1 קופסה או פחית קרם קוקוס

• 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

• 100 גרם בוטנים קלויים

.1 מטגנים במחבת או בסיר רחב את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף עם שמן הזית, עד להב זהבה קלה.

.2 מוסיפים את מחית הקארי וממשיכים לטגן עוד כדקה.

.3 מנמיכים ללהבה נמוכה, מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב ומבשלים במשך 10 דקות.

.4 מוסיפים את פרוסות הדגים ומבשלים עוד כב21 דקות.

.5 מפזרים מלמעלה את הבצל הירוק והבוטנים ומגישים.

דרושים לוח

he-il

2022-06-24T07:00:00.0000000Z

2022-06-24T07:00:00.0000000Z

https://digital-edition.israelhayom.co.il/article/282827899824347

Israel Hayom