עיתון ישראל היום

כדורי גבינה בציפוי פירורי לחם ושקדים

החומרים: לכדורים: לחימום:

• 100 גרם חמאה • 2 כפות סוכר • 4 כפות פירורי לחם • 4 כפות שקדים טחונים

להגשה:

• 1 מכל שמנת חמוצה • 6 שזיפים • 50 גרם חמאה • 4 כפות סוכר

אופן ההכנה:

.1 מערבבים את כל חומרי הכדורים בקערה ומני חים במקרר לשעה. .2 מרתיחים סיר עם הרבה מים. .3 בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומבשלים במים הרותחים )כדי לי צור כדורים אחידים בגודלם כדאי להשתמש בכף לגלידה(. הכדורים מוכנים כשהם צפים על פני המים. .4 מסננים ומצננים במשך כחצי שעה לפחות. .5 לפני ההגשה, מכינים את השזיפים: מחממים חמאה במחבת רחבה, מוסיפים חמאה וסוכר וממיסים יחדיו, מוסיפים פרוסות שזיפים ומק פיצים יחדיו עד שהשזיפים מתבשלים אך שו מרים על צורתם. .6 בסמוך להגשה, מצפים את הכדורים: מחממים חמאה במחבת רחבה, מוסיפים פירורי לחם, סוכר ושקדים, מטגנים מעט, מוסיפים את כדו רי הגבינה. .7 עוטפים את כדורי הגבינה בתערובת החמאה והפירורים ומסירים מהאש. .8 מגישים בליווי שמנת חמוצה ושזיפים.

מוסף חג

he-il

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

https://digital-edition.israelhayom.co.il/article/282853668838958

Israel Hayom