עיתון ישראל היום

פאי ריקוטה, שקדים ולימון

החומרים לתבנית פאי בקוטר :24 לבצק פריך שקדים: למלית:

• 1 חבילה 250) גרם( גבינת ריקוטה לא מלוחה

או גבינת טוב טעם/כנען • ½ קופסה גבינה לבנה • 3 כפות רוזטה )תמצית שקדים, אם רוצים( • 1 כוס אבקת סוכר, מנופה • ¼ כוס קמח • 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה • קליפה מגוררת מ 2 לימונים גדולים • מיץ מ 1 לימון סחוט טרי • 3 ביצים

לעיטור:

• שבבי שקדים

אופן ההכנה:

.1 מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים את הקמח, השקדים הטחונים, המלח ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים. .2 מוסיפים את חלמון הביצה ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד, אם יש צורך, מוסיפים מים קרים בהדרגה. .3 משטחים את הבצק על משטח עבודה עד לעובי

של כ 1 ס״מ. .4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במק

רר במשך כ 20 דקות. .5 על משטח מקומח ובעזרת מערוך מקומח, מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת מערוך מקומח מעבירים את הבצק לת בנית הפאי. .6 מרפדים את התחתית ודפנות התבנית בבצק ושומרים במקפיא לכמה דקות. .7 בינתיים מכינים את המלית: במעבד המזון, עם להב פלדה )אין צורך לשטוף, גם אם יש מעט שאריות בצק, זה בסדר(, טוחנים את הריקוטה, הגבינה הלבנה, סירופ הרוזטה ואבקת הסוכר. .8 מוסיפים את הביצים ואת הקמח, את גרידת הלימון ואת מיץ הלימון, ומעבדים שוב. .9 בקערת המיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, מקפלים בזהירות את שתי התערובות עד שמתקבלת תערובת אחידה. .10 מעבירים את המלית מעל בצק הפאי בתב נית, מקשטים בשבבי שקדים. .11 אופים במשך כ 35 דקות בשליש התחתון של התנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך, 160 מעלות, עד שהמלית יציבה וזהובה קלות. .12 אפשר ליהנות מהפאי בטמפרטורת החדר או לשמור במקרר.

מוסף חג

he-il

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

https://digital-edition.israelhayom.co.il/article/282845078904366

Israel Hayom