עיתון ישראל היום

אופן ההכנה: .1 במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי

מאפה שמרים נתלש עם גבינה טובה ועגבניות

החומרים ל 2 תבניות אינגליש קייק: לבצק:

• 3 כוסות קמח • 1 כפית מלח • 1 כף סוכר • 1 כף שמרים יבשים • 3 כפות שמן זית • 1 כוס שמנת לבישול, פושרת

למילוי:

• 5 עגבניות מוצקות וגדולות • 400 גרם גבינת מנצ'גו, פרוסות בעובי ½ ס״מ • 8 ענפי אורגנו

לציפוי:

• 4 כפות רוטב פסטו מוכן • 4 כפות שמן זית עדין הבצק לבצק רך, אחיד ולא דביק. .2 מניחים להתפחה בקערה משומנת ומכוסה במ גבת. מתפיחים במשך כשעה עד שהבצק תופח בצורה ניכרת. .3 מחלקים את הבצק לשניים. על גבי משטח עבו דה מרדדים חצי מכמות הבצק למלבן באורך כ 30 ס״מ, ברוחב כ 20 ס״מ ובעובי של כ 1/2 ס"מ. .4 בעזרת גלגלת פיצה או סכין משוננת חותכים את הבצק למלבנים בגודל כ 4 ס״מ על 5 ס״מ. .5 מסדרים את המלבנים בתבנית אינגליש משומ נת כשהם ניצבים לגובה. .6 בין ריבועי הבצק משבצים פרוסות עגבנייה ופ רוסות גבינה לסירוגין. .7 נועצים כמה תפרחות אורגנו. .8 חוזרים על אותן פעולות בחצי השני של הבצק. .9 מכסים את שתי התבניות ומתפיחים שוב במשך כ 30 דקות. .10 בינתיים מחממים תנור לחום בינוני, 180

מעלות. .11 מברישים את המאפים בביצה טרופה ואופים במשך כ 30 דקות עד שהמאפים תופחים ומזהיבים. .12 עם היציאה מהתנור, מערבבים פסטו ושמן זית ובעזרת מברשת מושחים את המאפים החמים בשמן המתובל.

מוסף חג

he-il

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

https://digital-edition.israelhayom.co.il/article/282836488969774

Israel Hayom