עיתון ישראל היום

גאלט גבינות ועשבים

החומרים ל 4 מנות:

• ½ חבילת בצק פילאס מוכן )כ 200 גרם( או 1 חבילה של בצק עלים מצונן )כ 200 גרם(

למילוי:

• 4 כפות גבינת שמנת בטעמים - שום שמיר

או פלפל • 2 כפות גבינת ריקוטה • 4 כפות גבינת מוצרלה מגוררת • 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת • ½ צרור פטרוזיליה, קצוץ • חופן עלי אורגנו קצוצים, 2 בצלים ירוקים • חופן עלי תרד קצוצים • חופן עלי תימין מופרדים • פלפל שחור גרוס לפי הטעם • מעט שמן זית • 1 ביצה טרופה .1 מערבבים את תערובת הגבינות והעשבים ומ תקנים תיבול, משאירים כמה עלים וגבעולים לקישוט. .2 פורשים את הבצק המוכן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. .3 מורחים את המילוי על הבצק ומשאירים שו ליים של 2 ס״מ. .4 על המילוי מסדרים שני גבעולי בצל ירוק וכמה ענפי תימין ואורגנו לקישוט. .5 זולפים מעל מעט שמן זית. .6 מקפלים את שולי הבצק כלפי פנים כך שייווצר קיש ללא תבנית. .7 מושחים את שולי הבצק בביצה טרופה. .8 אופים בשליש התחתון של תנור שחומם מראש לחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ 25 דקות.

אופן ההכנה:

מוסף חג

he-il

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

https://digital-edition.israelhayom.co.il/article/282823604067886

Israel Hayom