עיתון ישראל היום

יש טעם לחגוג

"וחג שבועות תעשה לך ביכורי קציר חיטים"

מאיה דרין צילומים: לירון אלמוג

בשבועות אנחנו חוזרים אל השורשים - מאכלים המשלבים קמח, פירורי לחם וסולת, בשילוב טנא ושלל גבינות. מתכונים לארוחת החג | מאיה דרין

ם חילופי העונות ובהתקרב חג השבועות, אני חוזרת שוב ושוב לסיפורה של רות המואבייה. מגילת רות היא מהאהובות עלי, ודמותה של רות, הנשית והעוצמ תית, היא מקור להשראה עבורי. רות החרוצה והצ נועה מלקטת שיבולי חיטה כמנהג העניים וכך היא מצטיירת תמיד בעיני רוחי.

מראה של שדה חיטה ואסופת שיבולים הוא עבו רי מסמלי החג המובהקים, ממש כמו טנא ביכורים ועוגות גבינה.

סיפורה של רות והשורה המתנגנת בראשי מדי שבועות, זאת שלמדתי לשיר בגן הילדים, שולחים אותי אל המטבח בחדוות יצירה ואל מתכוני שבועות שעיקרם חיטה וגבינה - אם זה קמח, פירורי לחם, קוסקוס או סולת, בשילוב טנא שלל גבינות, והרי לנו ארוחת חג ברוח ביכורי קציר חיטים.

מוסף חג

he-il

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

https://digital-edition.israelhayom.co.il/article/282226603613742

Israel Hayom