חרדה קיומית
לראשונה מספר הישראלים שפנו בשנה שחלפה לער"ן לדווח על מצוקה נפשית חצה את ה-200 אלף • בימים אלו מציינים בעמותה את "שבוע הער"נות"
נועם (דבול) דבירמצילים חיים. בשנת 2019
ענו מתנדבי ער"ן ל-202 אלף שיחות של ישראלים במצוקה - כך עולה מנתוני העמותה. זאת הפעם הראשונה שבה נחצה רף ה200- אלף שיחות.
הנתון הגבוה הזה מגלם בתוכו כ-550 פניות ביום של אזרחים שהיו במצוקה ויצרו קשר עם העמותה.
69% מהפניות הגיעו מנשים ו-%31 מהפונים היו גברים. כמו כן, מהנתונים עולה כי המתנדבים העניקו סיוע ל-40 אלף פניות של בני נוער וצעירים (גידול של 10% ביחס ל-2018) וכי 17,219 מהפניות הגיעו מחיילים שהיו במצוקה (לעומת 16,292 ב-.(2018
עמותת ער"ן מעניקה סיוע ועזרה נפשית ראשונית בצורה אנונימית ומיידית, 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. מגוון הפניות רחב וכולל בין היתר התמודדות עם בדידות, טראומה, אובדנות, דיכאון, שיימינג, משברי גיל ההתבגרות, אלימות, חרדה ועוד. כשליש מכלל הפניות לער"ן במהלך 2019 עסקו בנושא הבדידות. "הנתונים מצביעים על כך שאנו חיים בעידן של בדידות" אומרת ד"ר שירי דניאלס, המנהלת המקצועית של העמותה. "התחושה היא שללא קשר לסיבת הפנייה, לרבות בעיות משפחתיות, חברתיות, תעסוקתיות או נפשיות, למצוקה הרגשית מתלוות התחושה שלאף אחד לא אכפת ושהאדם בודד במצוקתו. הבדידות עולה דרמטית עם הגיל, אבל נוכחת במשך מעגל החיים שלנו, ולאחרונה בסימן עלייה גם בקרב מתבגרים וצעירים".
אחת הפעילויות החשובות של העמותה היא מניעת אובדנות: במהלך שנת 2019 הוגש סיוע ומענה לכ-8,500 פניות בעלות תוכן אובדני הכוללות מחשבות וכוונות אובדניות (גידול של 10% לעומת .(2018 השבוע מציינים בעמותה את "שבוע הער"נות", שבמסגרתו מתקיים מסע הסברה רחב להעלאת המודעות ולהגברת הערנות של הציבור הרחב. תחת הכותרת "מספיק לדבר עם מישהו כדי להאיר את הבדידות". במקביל לכך, יוצא לדרכו קמפיין הגיוס של עמותת ער"ן, שמתקיים לראשונה במתחם העמותות של אפליקציית ,PayBox המנגישה את היכולת לספק תרומה ופונה לקהל של 1.7 מיליון משתמשים באפליקציה אשר יכולים להיות תורמים פוטנציאליים. בעמותה מסבירים כי התקצוב הנוכחי ממשרד הבריאות לא מספק את הצרכים של העמותה, ולכן יש חשיבות לתמיכת הציבור.
בער"ן מתנדבים כ-1,270 מתנדבות ומתנדבים. חלקם יושבים בארה"ב ומעניקים אוזן קשבת בשפה האנגלית ומענה לחיילים בודדים וסטודנטים זרים שחווים מצוקה רגשית. השנה אף הושק שיתוף פעולה עם רכבת ישראל, שכלל הצבת טלפונים ייעודיים בחלק מתחנות הרכבת, המגיעים ישירות לער"ן, כחלק מהמאמץ למנוע אובדנות ברכבת ולהציל חיים. לדברי דוד קורן, מנכ"ל ער"ן: "בשנה שחלפה ער"ן השקיעה מאמץ אדיר בארץ ומעבר לים כדי להתמודד עם מספר הפניות הגדל.
יותר מ-200 מתנדבים מניו יורק, ניו ג'רזי, פאלו אלטו וטורונטו נותנים מענה לציבור הישראלי בשעות הלילה. השבוע אנו מציינים את שבוע הער"נות השנתי של עמותת ער"ן. העלייה בביקוש לשירות שלנו מצריכה משאבים רבים. כל תרומה מתקבלת בברכה".